Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Muzikale verschuiving op Lowlands: Techno DJ Charlotte de Witte schittert als afsluiter

  Muzikale verschuiving op Lowlands: Techno DJ Charlotte de Witte schittert als afsluiter Foto: Redactie BHZNet.nl
  20-08-2023 - Net als bij elk festival wat al langer bestaat, zie je de trends in de hedendaagse muziek terug in de programmering. Zo ook bij Lowlands. Waar normaal gesproken vaak gitaren de afsluiter domineerden, was het gisteren de Belgische techno DJ Charlotte de Witte die, met een indrukwekkende licht- en geluidsshow, de Alpha afsloot.

  Van origine is Lowlands een festival dat elk jaar weer uit elke keur van het muzikale palet kiest en zo ook dit jaar. Ongeacht je smaak van muziek is er altijd wel iets van je gading te vinden. Of het nu de pop van Mimi Web is, de reggae van Alborisie, de punk van Ploegendient, klassiek met het Noord Nederlands Orkest, de hiphop bij het 50 year tribute, de melancholische muziek van Tamino of de soul jazz van Loyle Carner, vervelen kun je je niet.

  Geen headliner, wel afsluiter
  De verschuiving in welke muziekstijl een boventoon voert gaat uiteraard geleidelijk. Het uitpuilende veld bij rapper Joost in de middag en de afgeladen Alpha tijdens Charlotte de Witte was echter wel de bevestiging dat het niet meer vanzelfsprekend is dat een gitaar gedreven band automatisch de afsluiter of publiekstrekker is.

  Florence + the Machine was de beoogde headliner van de zaterdag, maar ook als ze niet wegens medische omstandigheden af had moeten zeggen, was de kans groot geweest dat Charlotte de Witte alsnog de echte headliner was geweest, want uiteindelijk is het het publiek dat bepaalt.
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat