Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Literatuurprogramma Lowlands 2024 bekendgemaakt

  Literatuurprogramma Lowlands 2024 bekendgemaakt Foto: Redactie BHZNet.nl
  03-07-2024 - Lowlands heeft het literaire programma voor 2024 bekendgemaakt. Onder de veertig auteurs bevinden zich bekende namen zoals Roxane van Iperen, Tommy Wieringa en Lale Gül. Het programma vindt dagelijks plaats van 10.30 tot 15.45 uur in Adonis, gepresenteerd door Teddy Tops.

  In "De nachtmerrie-mis" treden auteurs zoals Ellen Deckwitz en Lucas de Waard op met voordracht en muziek. "De schouders van… Roxane van Iperen" biedt een mix van interviews en persoonlijke verhalen.

  Lale Gül & Milio van de Kamp
  Lale Gül, bekend van haar spraakmakende debuut "Ik ga leven," keerde haar geloof de rug toe en schrijft over haar ervaringen en de spanningen binnen haar gemeenschap. Haar verhalen bieden een kritische blik op de samenleving en de persoonlijke zoektocht naar vrijheid. Milio van de Kamp, socioloog aan de UvA en winnaar van de docentenprijs, groeide op in armoede en brengt een unieke sociologische kijk op maatschappelijke structuren. In een gesprek met meesterinterviewer Oscar Kocken delen Gül en Van de Kamp hun inzichten over de maatschappij en persoonlijke ervaringen, wat een diepgaand en verrijkend gesprek belooft.

  Speciale evenementen
  "Plan B" brengt gesprekken met schrijvers zoals Lieke Marsman en Rinske Bouwman. "Poëzie in gebarentaal" biedt een platform voor dichters met een auditieve beperking. "Queer Poetry Potluck Lunch" viert de rijke geschiedenis van queer poëzie.

  Tickets
  Alle festivaltickets voor Lowlands 2024 zijn uitverkocht. Doorverkoop via Ticketmaster en kosteloze tickettransfer zijn mogelijk.

  Lowlands 2024 wordt gehouden op 16, 17 en 18 augustus.

  Redactie BHZNet.nl
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat