Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Hoge misdaadcijfers o.a. door festivals

  Hoge misdaadcijfers o.a. door festivals Foto: Redactie BHZNet.nl
  27-01-2023 - De burgemeester van de gemeente Dronten, Jean Paul Gebben, heeft aangegeven dat de misdaadcijfers in de gemeente hoger liggen dan in de rest van de provincie. Volgens Gebben is dit onder andere te wijten aan grote festivals die in de gemeente gehouden worden. In een verklaring aan Omroep Flevoland zei Gebben dat bijna de gehele stijging van de gemeente Dronten verklaard wordt door festivals in Biddinghuizen.

  In de gemeente Dronten worden elk jaar een aantal grote evenementen gehouden, zoals Lowlands, Opwekking en Defqon.1. De burgemeester zegt dat als je naar de cijfers kijkt, er een stijging van 222 procent te zien is in zakkenrollen tijdens deze festivals.

  Naast de criminaliteit tijdens festivals, zegt de burgemeester dat er ook veel overlast is door hangjongeren in het centrum van het dorp Dronten. Volgens de burgemeester zijn er twee personen die een sleutelrol hebben binnen de groep jongeren die overlast veroorzaken. Deze twee personen komen niet uit de gemeente Dronten en de gemeente wil hen een gebiedsverbod opleggen.

  Redactie BHZNet.nl
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat