Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Het hoogtepunt van Lowlands 2022 was: corona

  Het hoogtepunt van Lowlands 2022 was: corona Foto: Redactie BHZNet.nl
  23-08-2022 - 'Time flies when you are having fun' was op Lowlands 2022 zeer zeker van toepassing. Een weekend lang schakelden bezoekers tussen muziek, sfeer, verdieping en ontspanning. Vier dagen lang deed BHZNet.nl verslag op locatie en na een weekend is één van de dingen die ons opviel: we hebben het nauwelijks over corona gehad en daarmee is dat misschien wel het hoogtepunt te noemen.

  Want dat betekent dat alles toch vooral vertrouwd voelde, alsof het grootste festival van Biddinghuizen niet twee jaar weg is geweest. Onder bezoekers was dan ook een veel gemaakte fout bijvoorbeeld de volgende zin: "Vorig jaar vond ik vooral de zondag mooi, maar dit jaar was vrijdag mijn favoriete dag. Of, ik bedoel: drie jaar geleden, natuurlijk". Met meer dan 60.000 mensen dicht op elkaar zitten, kan er natuurlijk wel voor zorgen dat er weer een kleine piek in de coronabesmettingen komt, maar verder leek het virus vooral afwezig.  Kilometervreters
  Net als de twee voorgaande festivaldagen, bleek de zondag een kilometervreter vanwege de afstanden die lopend moesten worden afgelegd. Van David Keenan in de Lima naar Froukje in de Bravo, via Palaye Royale in Heineken en tussenstop in de perstent, Arlo Parks in Heineken, Tash Sultana in Alpha en zo nog een paar keer heen en weer. Op de drie festivaldagen gaf de stappenteller dan ook een aantal van boven de 20.000 stappen weer. De vermoeidheid begon echter ook haar tol te eisen, want het optreden van Lewis Capaldi moesten we laten schieten om vol energie bij Stromae te kunnen zijn.  Skrillex
  De lichtshow van de Belgische woord- en muziekkunstenaar Stromae was fenomenaal, het optreden meer dan goed, maar wat verder van het podium afstaand bleek dat de vaak wat rustigere nummers niet direct een oppepper gaven die een zondag nodig heeft. Bovendien heeft Nederland nog een lesje Frans te nemen, want van 'meezingers' was er ook niet echt sprake (veel verder dan het woord 'Formidable' kwamen de meesten niet). Dat was trouwens wel het geval bij het aansluitende 'Captain Keit's Pirate Fest', waar feestmuziek het devies was. Energie genoeg was er ook bij de afscheid nemende Noisia die de show onder andere aankleedde met een verrassingsoptreden van Skrillex.

  Stromae op het Alpha hoofdpodium

  Wegafsluiting
  Kortom, voor we het wisten was de zondag alweer voorbij, ging de wekker voor de maandag en kon de boel weer worden ingepakt. Handenschuddend met vrienden, een 'tot volgend jaar' en een laatste kleine file op weg naar huis voor sommigen (de Bremerbergweg werd op een bepaald moment afgesloten voor verkeer naar Biddinghuizen) en het zit er alweer op. Op naar een jaar napraten en toeleven naar de volgende editie, die wordt gehouden op 18, 19 en 20 augustus 2023.

  Fotoboeken van het festival volgen de komende dagen.

  Redactie BHZNet.nl
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat