Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Ticketmaster en Lowlands krijgen kritiek van tweede kamer

  Ticketmaster en Lowlands krijgen kritiek van tweede kamer Foto: Redactie BHZNet.nl
  08-02-2023 - Het bedrijf Ticketmaster is onder vuur komen te liggen van de Tweede Kamer vanwege de omstreden doorverkoop van tickets voor het Lowlands-festival, dit schrijft het Algemeen Dagblad. De Kamerleden zijn boos over de 'woekerprijzen' die voor doorverkochte tickets worden gevraagd en stellen dat de toegankelijkheid van concerten en festivals op het spel staat als Ticketmaster vrij spel blijft houden.

  Staatssecretaris Gunay Uslu van Media & Cultuur broedt op maatregelen om dit te voorkomen.
  Lowlands was zaterdag binnen 15 minuten uitverkocht en de 60.000 tickets zijn dit jaar stukken duurder vanwege de gestegen kosten. De Kamer is niet zozeer boos over de duurder geworden tickets, maar meer over de rol die Ticketmaster speelt in de verkoop van tweedehands tickets.  Ticketmaster beperkte andere verkoopkanalen, zoals Ticketswap, en nam zo een monopoliepositie in. Door die machtspositie verdiende het bedrijf veel geld, omdat mensen alleen nog maar via Ticketmaster hun tickets konden doorverkopen, met een maximum van 20% bovenop de aangekochte prijs. Bij elke transactie rekende Ticketmaster echter ruim 40 euro aan servicekosten, waardoor de verkoopprijs van elk tweedehands ticket op meer dan 400 euro kwam.

  De Kamerleden roepen op om consumenten te beschermen tegen exorbitant hoge ticketprijzen en dat cultuur toegankelijk moet blijven voor iedereen. Lowlands, de organisatie achter het festival, moet uitleg geven aan de bezoekers, aldus VVD-Kamerlid Pim van Strien.

  Redactie BHZNet.nl
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat