Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Twintig ideeën voor betere bereikbaarheid evenementen

  Twintig ideeën voor betere bereikbaarheid evenementen Foto: Redactie BHZNet.nl
  24-05-2021 - Twintig ondernemers hebben bij de provincie ideeën aangedragen voor een betere bereikbaarheid van evenementen als Lowlands en Opwekking. De ondernemers reageerden op een Innovatiewedstrijd die onlangs werd uitgeschreven.

  Over de aard van de ideeën kan de provincie nog niks zeggen. Ook is niet bekendgemaakt van welke ondernemers de plannen afkomstig zijn.

  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaat nu beoordelen welke ingediende slimme toepassingen verder mogen worden ontwikkeld. Om dit proces te begeleiden is in totaal 900.000 euro beschikbaar. Uiteindelijk wordt dan een ondernemer geselecteerd die ook werkelijk een oplossing op de markt mag brengen.

  Rondom grote evenementen als Opwekking en Lowlands bij Walibi en op drukke dagen in het pretpark zelf, is het soms erg druk op omliggende wegen. De wegen zijn niet berekend op de grote verkeersstromen tijdens piekmomenten.

  De provincie denkt dat het aanleggen van meer asfalt niet de oplossing is voor dit probleem en verwacht meer van 'smart mobility'. Hierbij wordt met behulp van data, technologie, en slimme producten of diensten ervoor gezorgd dat het verkeer beter doorstroomt.

  Bron: Omroep Flevoland
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat