Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Burgemeester De Jonge bestrijdt uitspraak politie

  Burgemeester De Jonge bestrijdt uitspraak politie Foto: Redactie BHZNet.nl
  24-08-2018 - Burgemeester Aat de Jonge van Dronten bestrijdt de uitspraken van de politie over de inzet tijdens Lowlands. Woensdag liet de politie aan Omroep Flevoland weten dat de agenten afgelopen weekend voor het eerst niet zichtbaar waren op het festivalterrein.

  Opheldering
  Volgens burgemeester Aat de Jonge zijn de uitspraken pertinent niet waar. Hij zegt dat er dit jaar op precies dezelfde manier is gewerkt. Hij gaat de politie en het OM om opheldering vragen.

  Andere werkwijze
  Volgens de politie surveilleerden agenten vroeger tussen de mensenmassa, maar dit jaar beperkte de aanwezigheid zich tot een politiepost naast het terrein. Dat zou onder meer te maken hebben met het lage aantal incidenten in voorgaande jaren. Het Openbaar Ministerie, dat verantwoordelijk is voor de vervolging van verdachten, bevestigt dat er een andere werkwijze is gehanteerd. "Hierdoor heeft het OM veel minder verdachten kunnen afhandelen", zo zegt de organisatie. Er werden dit jaar 11 aanhoudingen verricht. Vorig jaar waren dat er 85.

  Vorig jaar wel verandering
  De Jonge zegt dat er vorig jaar wel een andere verandering is doorgevoerd. Toen is het toezicht buiten Lowlands verscherpt, terwijl dat op het festivalterrein zelf milder is geworden.

  Bron: Omroep Flevoland
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2022
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat