Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • SMS ook op Lowlands

  SMS ook op Lowlands Foto: Redactie BHZNet.nl
  05-06-2001 - De nieuwsservice per SMS van popzender 3FM op Pinkpop is een 'gigantisch succes'. "SMS werkt soms sneller dan radio en internet. Het overstijgt m'n verwachtingen en ik durf zeker te stellen dat we hiermee doorgaan op festivals als Werchter en Lowlands.", Dat zegt woordvoerster R. Reijmer namens het radiostation.

  Pinkpopgangers kunnen zich gratis inschrijven bij de dienst en krijgen dan het laatste nieuws te horen. Als ze dat willen kunnen ze ook een 'bandalert' krijgen. Dat houdt in dat ze een half uur voor aanvang van een voor hen favoriete band een waarschuwing krijgen op hun mobieltje. Op die manier kunnen ze het optreden niet vergeten als ze te druk zijn met andere dingen of bijvoorbeeld te dronken zijn om eraan te denken.

  De meeste festivalbezoekers wensen zo'n bandalert voor aanvang van het concert van de Amerikaanse metalband Limp Bizkit. De minste animo is er voor het optreden van The Hives.

  De snelheid van het medium SMS bleek vooral toen Reijmer zag dat zangeres Sarah Bettens van K's Choice voor haar neus met een rolstoel werd binnengereden. Zij kon daardoor snel melden dat de Belgische geblesseerd was geraakt bij een eerder concert. Radio en internet hadden het toen nog niet. Hetzelfde was het geval toen de stroom uitviel bij Lifehouse.

  De muziekliefhebbers zijn erg blij met de dienst, en dat SMS'en ze ook terug. Ook thuisluisteraars stellen er prijs op, zoals blijkt uit de reacties. Vooral mensen die moeten studeren voelen zich op deze manier toch een beetje aanwezig. Voor de nieuwsservice hebben zich tot dusver ('maar dat aantal groeit nog steeds') 5000 mensen aangemeld. Voor de bandalerts hebben 10.000 mensen zich ingeschreven. "En hun telefoonnummers worden niet commercieel doorverkocht", bezweert Reijmer.

  Bron: Noordhollands Dagblad / ANP
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat