Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Nederlandse acts zetten de toon

  Nederlandse acts zetten de toon Foto: Redactie BHZNet.nl
  18-08-2023 - Met een druk bezet muziekprogramma op de eerste officiële dag, was het afwachten wie zichzelf de verrassing mocht noemen. Uiteindelijk was het niet één act an sich, maar eerder alle Nederlandse acts die de verwachtingen waarmaakten.

  De ochtend begon nog rustig met Christian Lee Hudson die in de Lima moeite had om met zijn gevoelige nummers de aandacht van het publiek vast te houden. Iedereen leek vooral bezig met elkaar in plaats van met het luisteren naar de muziek.

  Bij NONCHELANGE was om aandacht vragen dan weer helemaal niet nodig. De jaren 80 vibe was vorig jaar al ruim aanwezig met Goldband, maar de Zwolse band deed het in de X-Ray nog eventjes dunnetjes over. Net als vaak, was ook bij dit optreden de tent te klein.

  S10 overtuigt
  Vorig jaar was het Froukje die de Bravo op de laatste dag liet dansen, dit jaar was het S10 die met een afwisselende set de propvolle Bravo op stelten zette juist op de eerste dag, onder andere met een gastoptreden van Joep Beving.

  Daarmee was de Nederlandse inbreng nog niet afgelopen. In 2019 liet de Friese rapper Joost de X-Ray nog ontploffen, maar dit jaar was de uitdaging nog groter met een plek in de Alpha. Aangezien Joost een rapper is waar je van houdt, of die je haat, was het spannend om te zien hoeveel mensen de moeite zouden nemen. Al ver voor het optreden was duidelijk dat de eventuele twijfels ongegrond waren, de mensen stroomden in grote getale toe het warme weer voor lief nemend. In een knotsgekke flipperkast van muziek kostte het de rapper weinig moeite om de mosh-pits op te starten.

  Emotioneel moment
  Het was niet alleen stuiteren met Joost. Zo werd hij zichtbaar emotioneel toen hij een couplet voordroeg over het overlijden van zijn moeder (toen hij twaalf was) en een volgend couplet over t overlijden van zijn vader (toen hij dertien was). Niet alleen Joost was vol emotie, ook het publiek vocht zichtbaar tegen de tranen.

  Na de tranen bij Joost mocht Merol vandaag het Nederlandse deel afsluiten en dat deed ze met verve. Ook voor dit optreden gold dat de Heineken tent te klein was.

  Geen Florence + The Machine
  Hiermee is de bijdrage van de Nederlandse pop nog lang niet afgelopen. Helaas moest Florence + The Machine wegens ziekte afzeggen, maar dat geeft invaller Froukje de kans om, na het succesvolle optreden in de Bravo van vorig jaar, nu te laten zien dat ook de Alpha voor haar te veroveren is.
  Drukte bij MEROL
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat