Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Bescherming van het luchtverkeer tijdens Defqon.1 en Lowlands

  Bescherming van het luchtverkeer tijdens Defqon.1 en Lowlands Foto: Bezoekers BHZNet.nl
  20-06-2023 - Ter bescherming van het luchtverkeer onderling worden ten tijde van twee grote evenementen, te weten: Defqon.1 en Lowlands, op verzoek van de gemeente Dronten twee tijdelijke gebieden met beperkingen (TGB's) aangewezen in het luchtruim rondom het evenemententerrein te Biddinghuizen.

  Rondom deze evenementen, wordt een verhoogde concentratie luchtverkeer verwacht en tevens een luchtvaartvertoning uitgevoerd. Met het instellen van deze TGB's, worden een aantal aanvullende voorschriften en beperkingen voor het luchtverkeer ingesteld tijdens deze evenementen. Door middel van deze beschikking worden bijvoorbeeld de route, vliegrichting en vlieghoogte bepaald.

  De TGB Biddinghuizen geldt:
  - Van donderdag 22 juni 2023, 08:00 uur plaatselijke tijd tot en met maandag 26 juni 2023, 08:00 uur plaatselijke tijd, en
  –Van vrijdag 18 augustus 2023, 08:00 uur plaatselijke tijd tot en met maandag 21 augustus 2023, 08:00 uur plaatselijke tijd.

  TGB Biddinghuizen Airshow
  Daarnaast vindt er op zaterdag 24 juni tussen 15.45 en 16.45 uur als onderdeel van het evenement Defqon.1 een luchtvaartvertoning plaats. Om deze luchtvaartactiviteit veilig te laten plaatsvinden wordt het TGB Biddinghuizen tijdelijk vergroot, zodanig dat het vertoningsgebied valt binnen de afmetingen van de ingestelde luchtzijdige maatregel. Het TGB Biddinghuizen Airshow is alleen toegankelijk voor aan de luchtvaartvertoning deelnemende luchtvaartuigen en film- en fotovluchten, onder de voorwaarde dat deze vrij blijven van het vertoningsgebied.

  Redactie BHZNet.nl
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat