Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Lowlands wetenschapsprogramma

  Lowlands wetenschapsprogramma Foto: Redactie BHZNet.nl
  08-06-2022 - Het Lowlands wetenschapsprogramma zal in 2022 bestaan uit 11 onderzoeken bij Lowlands Science, de Nationale Wetenschapsquiz en de Kleinste Collegezaal van Nederland. Het festival wordt dit jaar gehouden van 19 t/m 21 augustus.

  Het wetenschapsprogramma wordt uitgevoerd door: Universiteit van Amsterdam, TNO, Wageningen University, Radboudumc, Universiteit Utrecht, VU Amsterdam, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Studio Julia Janssen, Sjors & Ruud theatermakers, VSC, New Scientist en de VPRO

  Lowlands beschrijft het programma in haar nieuwsbrief als volgt:

  Ameezing Karaoke (Universiteit van Amsterdam)
  Dit onderzoek draait om hoeveel moeite het eigenlijk kost om van taal te wisselen binnen een gesprek, zin of lied. You know the drill: ameezingen geblazen!

  Bites & beats: Food for the future (TNO & Wageningen University)
  Wat is onze (food) lifestyle in 2050? Dit onderzoek brengt jouw eetgedrag in kaart – nu en in de toekomst.

  Dr. Borrel of Dr. Bob: Hoe opereer jij met een drankje op? (Radboudumc)
  Alcohol en steady doktershanden lijken geen gelukkige combi. Maar is dat wel zo? Dit onderzoek gaat verder waar Dokter Bibber gebleven is.

  Gamen voor de wetenschap! (Universiteit Utrecht)
  Speel verschillende games met een Virtual Reality-bril en help dit onderzoek om problemen met denkfuncties na hersenletsel beter te begrijpen.

  Hoe veerkrachtig ben jij? (Radboudumc)
  Altijd al willen weten waarom jij (niet) zo fris als een pasgeboren lammetje opstaat na een avondje Bravo? Laat je veerkracht testen bij deze onderzoekers.

  Hoe voelt praten met een robot? (VU Amsterdam en Hogeschool Utrecht)
  Sociale robots duiken steeds vaker op in de maatschappij. Maar hoe is het nu eigenlijk om een gesprek met een robot te hebben? In dit lab kan jezelf ervaren hoe praten met een sociale robot voelt.

  #kletsbaar (UMC Utrecht & Universiteit Utrecht)
  Maakt het iets uit of je nieuwe collega meerdere depressies heeft gehad? Dit onderzoek laat je zien wat mensen met psychische kwetsbaarheid meemaken – en dat het uitmaakt hoe we praten en denken over psychische kwetsbaarheid.

  Prik je eigen bubbel door! (Universiteit van Amsterdam)
  Hoe ontstaan onlinebubbels? In dit Digitale Voetsporen Lab brengen ze jouw online footprint in kaart – die je wel of niet ter plekke anoniem aan de wetenschap kunt doneren.

  Dear data, how do you decide my future? (Studio Julia Janssen)
  Deze interactieve installatie onderzoekt hoe data je keuzes en kansen voor de toekomst bepalen. Want als ze dit al over kunstenaar Julia Janssen weten, wat weten ze dan over jou? Een productie in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

  Het Twijfelachtige Spektakel (Sjors & Ruud theatermakers & VSC)
  Waar deze showman ook komt weet hij mensen te overtuigen met tintelende technologie en wonderschone wetenschap. Maar dan slaat de twijfel toe. Is de wetenschap nog wel te vertrouwen? Een productie in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

  De Lowlandsloop der Dingen (Universiteit van Amsterdam)
  Aan de hand van een Rube Goldbergmachine legt natuurkundige Robert van Leeuwen de natuurkunde achter alledaagse dingen uit. Je nieuwe kennis kun je vervolgens gelijk in de praktijk brengen! Een productie in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

  De Kleinste Collegezaal van Nederland (New Scientist)
  Trek in een hapklare portie wetenschappelijk onderbouwde info met een wolkje stof tot nadenken? Op het Lowlands Science-terrein volg je in de kleinste collegezaal van Nederland minicolleges van toponderzoekers. De dagelijkse sprekers van New Scientist Live en wetenschapsjournalisten van New Scientist geven hier intieme bliksempresentaties over de laatste inzichten uit hun onderzoeken. Kort, maar o zo krachtig – nieuwe ideeën gegarandeerd!

  De Nationale Wetenschapsquiz
  Gezocht: bollebozen, whizzkids en andere boerenslimme Lowlanders. Elke dag om 17:25 uur presenteert de VPRO de speciale Lowlandsversie van de Nationale Wetenschapsquiz in Echo! Met elke dag een frisse stapel verse vragen, uiteraard geïllustreerd door live-experimenten. Speel mee volgens het bekende petje-op-, petje-afprincipe en maak kans op duurzame prijzen. Gewoon passief een wagonlading aan kennis tanken mag natuurlijk ook. De Nationale Wetenschapsquiz staat ook dit jaar weer onder leiding van wetenschapsgangmakers Anna Gimbrère en Rob van Hattum. Let op: wetenschappelijk bewezen spannend.

  Uitverkocht
  Festivaltickets voor Lowlands 2022 zijn uitverkocht. Op de website van Ticketmaster kun je op een veilige en eerlijke manier zelf je ticket doorverkopen aan een andere Lowlander. Als koper weet je zeker dat je een origineel ticket overkoopt waarmee je daadwerkelijk toegang tot Lowlands hebt. Ga hiervoor naar de pagina van het type ticket dat je wilt overkopen en dan zie je rechts onderaan 'Doorverkooptickets. Bij andere ticketplatformen zoals Ticketswap, Viagogo en Martkplaats loop je het risico dat je een ongeldig ticket koopt dat geen toegang geeft tot Lowlands.
LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat