Lowlandsbiddinghuizen.nl
 • Verruiming van vergunning Lowlands en Defqon gaan door

  Verruiming van vergunning Lowlands en Defqon gaan door Foto: Redactie BHZNet.nl
  28-10-2021 - De verruimde vergunning voor Lowlands en Defqon.1 blijven geldig. Dat bleek woensdag na een uitspraak van de Raad van State. De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek waren tegen deze verruimde vergunning naar de rechter gestapt.

  Walibi exploiteert een attractiepark met evenemententerrein in Biddinghuizen. Op het evenemententerrein worden meerdaagse muziekevenementen georganiseerd zoals Lowlands en Defqon.1. Walibi heeft eind 2018 een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd. Er zijn in de loop van de tijd nieuwe attracties bijgekomen en de regeling voor een aantal evenementen moest worden geactualiseerd.

  Daaronder valt ook een verlenging van de duur van het avondprogramma op vrijdag en zaterdag van Lowlands t/m 1.00 uur en een extra festivaldag voor Defqon.1.

  De gemeentebesturen van Nunspeet, Elburg en Oldebroek zijn het niet eens met deze aangepaste vergunning die het gemeentebestuur van Dronten heeft verleend voor de evenementen en kwamen hiertegen in beroep bij de rechtbank Midden-Nederland. Die heeft in juni 2020 hun beroep niet-ontvankelijk verklaard, omdat de gemeentebesturen naar het oordeel van de rechtbank geen belanghebbende zijn in deze procedure.

  De belangen van de colleges zijn naar het oordeel van de rechtbank niet rechtstreeks bij het besluit betrokken, omdat 'het niet aannemelijk is dat voor de ruimtelijke ordening van het grondgebied van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek gevolgen van enige betekenis worden ondervonden door het geluid dat wordt veroorzaakt door de wijziging van de vergunde situatie'.

  De gemeentebesturen waren het niet eens met de uitspraak van de rechtbank en bleven van mening dat ze wel belanghebbende zijn en dat hun bezwaren inhoudelijk moesten worden beoordeeld.

  Daarom zijn ze de gemeentes hoger beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad kwam tot de conclusie dat de gemeente Dronten juist heeft gehandeld en verklaarde de bezwaren van de Veluwse gemeentes ongegrond.

LowlandsBiddinghuizen.nl  © 2010 - 2024
BHZ-Net Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat